Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatkezelési tájékoztatója

Összefoglaló - utolsó módosítás: 2019.04.30

A jelen dokumentum az Egis Gyógyszergyár Zártkörűen Működő Részvénytársaság („Egis”) ügyfeleivel, a szerződéses partnerei kapcsolattartóival, marketing üzenetei címzettjeivel, gyáregységei és egyéb létesítményei látogatóival, valamint egyéb érintettekkel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójának rövid összefoglalója. Az egyes adatkezelési körülmények részletesebben az adatkezelési tájékoztató teljes változatában szerepelnek. Az adatkezelési tájékoztató teljes változata alább érhető el.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Egis által végzett adatkezelésekről kizárólag az adatkezelési tájékoztató teljes változata tekinthető teljes körű tájékoztatásnak. A jelen összefoglaló csak elősegíti a teljes adatkezelési tájékoztató könnyebb megértését.

Az Egis fő elérhetőségei: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38., +36 1 803-5555, mailbox@egis.hu, illetve adatvédelmi kérdésekben: adatvedelem@egis.hu, vagy gdpr@egis.hu és a www.egis.hu weboldal.

Az Egis alapvetően az alábbiakban felsorolt személyes adatkezelési tevékenységeket végzi. Az Adatkezelési Tájékoztató teljes változata tartalmazza az Egis által végzett adatkezelések részletes áttekintését, ideértve a pontos adatmegőrzési időket is. Bizonyos adatokat – például olyan adatokat, amelyek a könyvelést alátámasztó iratok részét képezik, illetve az Egis és az ügyfél közötti szerződéskötéssel kapcsolatos dokumentumokban (pl megrendelésben) vagy a kiállított számlán szerepelnek – az Egis köteles az adójogszabályok alapján 5 évig, a számviteli jogszabályok alapján 8 évig őrzi. Az adatokhoz általában az Egis illetékes üzletágainak munkatársai férhetnek hozzá.

Magánszemélyek támogatást kérő megkereséseinek ügyvitele, válaszadás az érintettek számára.
Név, elérhetőség (email cím, telefonszám), családi körülmények, betegségre vonatkozó adatok.

Termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolása.
A kérdést feltevő személyek által a telefonon és levélben küldött kérdésben megadott személyes adatok.

Mellékhatás bejelentés kezelése - a mellékhatást bejelentő személyek bejelentésében foglalt adatok, tipikusan: név, elérhetőség, betegségre vonatkozó adatok.
Amennyiben a bejelentést nem a páciens teszi, úgy ilyen adatok tipikusan a bejelentő egészségügyi dolgozó neve, elérhetősége, az általa kezelt páciens neve, elérhetősége, életkora, neme, gyógyszerszedésével kapcsolatos adatai, betegsége, igénybe vett kezelései, laboreredményei, vizsgálati eredményei, panaszai.

Interaktív részvétel biztosítása az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása során.
ETTK látogatóinak neve, e-mail címe, nyilatkozat 16. életév betöltéséről, hozzájárulás esetén a játékokon elért eredmény és szimulátorban készült fényképek.

Fotók és videók, valamint egyéb médiaanyagok (pl. interjú) készítése az Egis belső és külső kommunikációs osztályai által (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvényeken, megbeszéléseken, látogatásokon, vagy az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása, vagy interjúk készítése során).
Az Egis belső és külső kommunikációs osztályai, vagy megbízottaik által készített fotók és videók (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvényeken, megbeszéléseken, látogatásokon, vagy az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása során, vagy interjúk készítése során), valamint bármely egyéb, az érintettek által rendelkezésre bocsátott fénykép, videó és egyéb médiaanyag. A felvételeket alvállalkozók (adatfeldolgozók) is készítik: 21. századi Kommunikáció Kft., Merit Film Kft., WATER FILM Vizuális Kommunikáció Kft., Képszerkesztőség Kft., Horváth Barnabás EV, Videosquare Kft., Videosquare Kft., Futurion Informatikai és Szolgáltató Kft., DekoRatio Reklámszolgáltató Zrt.

Az adatokat az Egis általában az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli, ennek hiányában a válaszadásig, illetve amíg az érintettel való kapcsolat tart, mellékhatások bejelentése esetén a jogszabályokban előírt időtartamig.

 

Az Egis tevékenységéhez szükséges hatósági engedélyek beszerzése, és bejelentési kötelezettségek teljesítése.
Hatósági kapcsolattartók és helyetteseik, társasági sugárvédelmi megbízott, társasági kábítószer és kábítószer-prekurzor felelős neve, anyja neve, születési helye és időpontja, neme, állampolgársága, lakcíme, szakmai végzettsége oklevél számmal. Az adatok az illetékes hatóságok számára továbbításra kerülnek hatósági adatkérések esetén, jellemzően az alábbi címzettek számára: Országos Rendőrfőkapitányság, Országos Atomenergia Hivatal, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet („OGYÉI”), területileg illetékes Kormányhivatalok. Az adatokat az Egis a munkakör betöltéséig kezeli.

Munkavállalók, külsős partnerek tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványainak nyilvántartása jogszabályi megfelelés céljából.
Szerződéses partnerek munkavállalóinak neve, tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány száma és érvényessége. Az adatokat az Egis a munkaviszony megszűnésétől számított 3 évig, illetve szerződéses jogviszony esetén 5 évig kezeli.

Egészségügyi szakemberek („HCP-k”), valamint az egészségügyi szervezetek („HCO-k”) képviselőinek, illetve kapcsolattartóinak adatkezelése, az Egis által nyújtandó juttatások kiszámítása, a szerződések teljesítése, nyilvántartása, orvoslátogatásokkal, patikai kereskedelmi megbeszélésekkel, transzparencia kötelezettségekkel kapcsolatos adatkezelések

HCP-k, valamint HCO-k juttatásának számítási alapjául szolgáló adatok kezelése. 

HCP-k esetén:  az érintett HCP neve, szakterülete, kutatásai, foglalkozási/praktizálási területe (ország) munkahelyének /alkalmazási helyének neve és címe, munkaköre/pozíciója, egyéb nyilvános szakmai megbízatásai, szervezeti tagsága (pl. szakmai bizottság tagja/elnöke), nyilvános publikációinak, előadásainak száma, és az ezekkel kapcsolatos egyéb releváns adatok (ideértve különösen: az adott publikáció vagy előadás neve, nyelve, tartalma, megjelenési dátuma, az érintett folyóirat vagy más periodika/előadás keretét adó konferencia vagy fórum megnevezése), nyilvános vagy az Egis rendelkezésére bocsátott önéletrajza, valamint a kiszámított juttatás összege és az érintett HCP juttatás-számítás, valamint a kapcsolódó adatkezelés során használt azonosítója, valamint ezen adatoknak az Egis által, a Servier csoport által rendelkezésre bocsátott űrlapon történő rögzítése.   

HCO-k képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), HCP tagsága esetén a HCP fentebb jelölt adatai, valamint a kiszámított juttatás összege. 

Adatmegőrzési idő: 5 év.

A HCP-kkel, valamint HCO-kkal kötött szerződések teljesítéséhez szükséges körben az érintettek személyes adatainak kezelése.                 

HCP-k esetén: az érintett neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), juttatásának összege és számlázási adatai, valamint a szerződésben megjelölt egyéb adatok.   

HCO-k képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), juttatásának összege és számlázási adatai, valamint a szerződésben megjelölt egyéb adatok.

Adatmegőrzési idő: 5 év.

Szerződések nyilvántartása digitális adatbázisban.     

Egészségügyi szakember neve, címe, egyedi azonosítója (pecsét), adószám, a szerződés tárgya és feltételei.  A digitalizálást adatfeldolgozóként a Partner Management Tanácsadó Kft. támogatja (szkennelés, dokumentum rendezés).

Döntés szakmai rendezvényeken, konferenciákon való részvételhez kapcsolódó juttatások odaítéléséről.       

A kérelmező neve, pecsétszáma/nyilvántartási száma, anyja neve, születési helye, ideje, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, munkahely neve, címe, beosztása, végzettsége, szakképzettsége, nyelvtudása, szakmai társasági tagsági, továbbképzési központi tagsága, a támogatási kérelem és annak indokolása.

 Az adott rendezvény / tanfolyam neve, helyszíne, időpontja.

Orvoslátogatások tervezése, szervezése, eredményességük mérése, a gyógyszerismertetői munkához szükséges partnernyilvántartás elkészítése és naprakészen tartása, kapcsolattartás az orvosokkal.  

Az egészségügyi szakemberek (orvosok) adatai, valamint a gyógyszeripari tevékenység körében a jogszabályok és a külső és belső szabályzatok által meghatározott információk. Az orvoslátogatók az alábbi adatokat jegyzik fel: látogatás helye, időpontja, a bemutatott termékek. Egyéb: Orvoslátogató, Területi Vezető munkavállalói adatok (név, céges email, vonal, törzsszám, (PIN).

Promóciós anyagok és hírlevelek küldése postai úton, telefonon, emailben vagy SMS-ben.   Az egészségügyi szakemberek (orvosok) adatai, munkahely, beosztás.

Személyre szabott kommunikáció – személyre szabott promóciós anyagok, hírlevelek és szakmai üzenetek küldése postai úton, telefonon, e-mailben vagy SMS -ben, valamint az orvos látogatások tervezésének személyre szabása.   

A www.egismed.hu weboldal használatával összefüggésben az Egis rendelkezésére bocsátott adatok, a piackutatási kérdésekre adott válasz, a látogatások során adott visszajelzés stb., szakmai érdeklődéssel kapcsolatos egyéb, nyilvánosan hozzáférhető adatok (tudományos publikációk, közlemények, kongresszusi előadások, szakmai társasági tagság, stb.). 

Az Egis orvoslátogatói által szervezett rendezvények és kerekasztalbeszélgetések jelenléti íveinek nyilvántartása.         

Az Egis által szervezett rendezvények és kerekasztal-beszélgetések jelenléti ívén szereplő adatok.  

Meghívók küldése az Egis által szervezett rendezvényekre és kerekasztalbeszélgetésekre. 

 Az Egis által meghívni szándékozott érintettek kapcsolattartási adatai, az általuk megadott egyéb, részvétellel kapcsolatos adatok és elérhetőségek.

Patikai kereskedelmi megbeszélések tervezése, szervezése, eredményességük mérése, az Egis patikai kereskedelmi képviseletéhez szükséges partnernyilvántartás elkészítése és naprakészen tartása, kapcsolattartás az érintett szakemberekkel.   

Az érintett szakemberek adatai, valamint a gyógyszeripari tevékenység körében a jogszabályok, valamint a külső és belső szabályzatok által meghatározott információk. A patikalátogatások alkalmával a kereskedelmi képviselők az alábbi adatokat jegyzik fel: látogatás helye, időpontja, személyes tapasztalatok, piaci igények és megrendelések.

A Generikus Gyógyszeripar Egészségügyi Szakembereknek és az Egészségügyi Szervezeteknek Nyújtott Juttatások Közzétételéről szóló Transzparencia Kódex alapján az Egis weboldalán történő közzétételi kötelezettségek teljesítése.   

A támogatások címzetti körének és összegének követése céljából a támogatásban részesülő egészségügyi szakember neve, címe adóazonosító jele, egyedi azonosítója (pecsétszám/nyilvántartási szám), munkahely neve, címe, telefonszáma, juttatás típusa összege, ezek forrásdokumentumai.

Juttatásokkal kapcsolatos adatok nyilvánosságra hozatala az EFPIA Transzparencia Kódex valamint Betegszervezetekkel való együttműködésre vonatkozó Kódex alapján. 

Az átláthatósági kötelezettség körébe egyebek mellett az alábbi juttatások tartoznak:

•           regisztrációs díj,

•           úti és szállásköltség,

•           szolgáltatások díjai,

•           a szolgáltatási vagy tanácsadási szerződés alapján fizetett díjakban foglalt kapcsolódó kiadások.

HCP-k esetén: az érintett neve, beosztása, azonosítója, főállásához kapcsolódó címe, a kifizetett juttatás összege és jogcíme, az érintett naptári év megjelölése. 

HCO-k, betegszervezetek képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és esetleges kapcsolattartási adatai.

 Az Egis a kizárólag munkaviszonnyal kapcsolatos adatokat általában a munkaviszony megszűnésétől számított 3 évig, az egyéb (pl. szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos) adatokat általában 5 évig kezeli.

Beavatkozással nem járó vizsgálat („non-interventional trial”, „NIT”) elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálatvezetői személyes adatok kezelése.  

A koordináló vizsgálatvezető szakmai önéletrajza, a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre;  természetes személy vizsgálatvezetővel a NIT vizsgálatvezetői feladatok ellátására kötött vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgálatvezető neve, címe, adószáma, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma. A vizsgálatvezető neve, munkahelyének címe, szakmai önéletrajza kerül továbbításra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé a NIT engedélyeztetési eljárásban.

Beavatkozással nem járó vizsgálat (NIT) elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálói személyes adatok kezelése.

Természetes személy vizsgálóval a NIT vizsgálói feladatok ellátására kötött vizsgálói vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgáló neve, címe, adószáma, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma. A vizsgálatban résztvevő orvosok neve, munkahelyének / vállalkozásának /magánrendelőjének címe továbbításra kerül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé a NIT engedélyeztetési eljárásban.

A NIT engedélyezéséhez szükséges OGYÉI-ETT-TUKEB (Egészségügyi Tudományos Tanács-Tudományos Kutatásetikai Bizottság) állásfoglalás beszerzése.

A vizsgálatban résztvevő orvosok neve, munkahelyének / vállalkozásának /magánrendelőjének címe kerül továbbításra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé.

(Anonimizált vizsgálati adatokat tartalmazó) beteg megfigyelési adatlapok orvosi hitelesítése.

A vizsgáló orvos neve, pecsétszáma minden az orvos által a vizsgálatba bevont beteg adatlapján. A WeB2 Research Kft. adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít.

Elektronikus adatbevitelű NIT esetén az elektronikus beteg adatlapokat (eCRF) kezelő programhoz való hozzáférés biztosítása.

A vizsgáló orvos neve, e-mail címe, pecsétszáma. A WeB2 Research Kft. adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít.

NIT Master File: a vizsgálathoz szükséges főbb vizsgálói dokumentumok tárolása.

A vizsgálóhelyi bejelentő lapon a természetes személy vizsgáló neve és címe (munkahely címe/magánrendelő címe/vállalkozás címe); a természetes személy vizsgálói vállalkozási szerződésében szereplő adatok: név, cím, adószám, nyilvántartási szám, bankszámlaszám.

Az Egis a fenti adatokat általában 5 évig kezeli.

Termékek esetleges mellékhatásainak (farmakovigilancia) bejelentése az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé és a mellékhatás értékelése.

A bejelentő beteg által önkéntesen megadott adatok. Tipikusan: név, életkor, nem, használt gyógyszer neve, betegség, igénybe vett kezelések, laboreredmények, vizsgálati eredmények, panaszok; ha a bejelentő nem a páciens, akkor a bejelentő nevét és elérhetőségét, valamint az általa kezelt páciens nevét, elérhetőségét, életkorát, nemét, gyógyszerszedésével kapcsolatos adatait, betegségét, igénybe vett kezeléseit, laboreredményeit, vizsgálati eredményeit, panaszait is kezeli az Egis. Az ARIS Global adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít, kizárólag az EU területén. Az Egis az adatokat szerződő partnerei számára továbbíthatja, ha a szerződés alapján erre köteles (pl. ha a partner a farmakovigilanciai kötelezettség alanya). Az Egis az adatokat hatósági kérésre szintén továbbíthatja, de kizárólag anonimizált formában. Adatmegőrzési idő: a termék forgalomba hozatali engedélyének lejártától számított 10 év.

Tudományos információs szolgálat működtetése, ahol bárki (különösen: orvos, beteg) kérdezhet Egis készítményekkel kapcsolatban.

A kérdésben önkéntesen megadott adatok, például: kérdező / bejelentő neve, elérhetősége, beteghez fűződő kapcsolata; beteg neve, foglalkozása, gyógyszer neve, kérdés, amit feltesz, elérhetőségei. Inspekció (hatósági ellenőrzés, melynek célja különösen a gyógyszergyártásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése) esetén a hatóság megismerheti, vagy az Egis GXP (GMP, GPV, GCP stb. = gyógyszeripari helyes gyakorlatokat tartalmazó előírások összefoglaló neve) megfelelőségét vizsgáló partneri audit (ellenőrzés) során az Egis szerződéses partnere is betekinthet az adatokba. Adatmegőrzési idő: a kérdés megválaszolását követő 3 év. 

Beléptetőrendszer működtetése: névre szóló belépőkártyák segítségével az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére, ezen belül az egyes épületekbe való belépés és kilépés időpontjának és helyének rögzítése.    

Egy esetlegesen felmerülő biztonsági probléma esetén (pl. lopás, betörés) az Egis ellenőrizheti az irodákba, egyéb helyiségbe való belépéseket. Ezen kívül bármely veszélyhelyzet (pl. tűzriadó) esetén az Egis ezen keresztül is tájékozódik az Egis területére belépett személyek aktuális tartózkodási helyéről. Alkalmi belépések esetén (vendégkártya használatával - a vendégkártya egy napra szól, az adott nap 18 órakor a kártyajogosultság törlésre kerül) az Egis a mozgásadatokat a távozástól számított 24 óra elteltével törli.  A belépéskor felvett adatot az Egis 1 hónapig őrzi. Rendszeres kártyahasználat esetén a mozgásadatokat az Egis 6 hónap elteltével, illetve a kártyajogosultság megszűnését követő 24 óra elteltével törli. A belépéskor felvett adatot az Egis a kártya letéti díj megtérítését követően 8 év elteltével törli.

Elektronikus megfigyelőrendszer (kamerák) működtetése vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.    

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, valamint a külön tájékoztatóban megjelölt területeken tartózkodó személyekről készült felvételek, a felvétel rögzítésének ideje, a felvételekből levonható következtetések. Adatmegőrzési idő: 3 munkanap, veszélyes anyagok őrzése esetén 30 nap.

Gyógyszer-technológiai kamerarendszer működtetése a fogyasztók élete, testi épsége és egészsége védelmének biztosítása céljából.

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, valamint a külön tájékoztatóban megjelölt területeken tartózkodó személyekről készült felvételek, a felvétel rögzítésének ideje, a felvételekből levonható következtetések. Adatmegőrzési idő: 2 év.

Alkoholszondás ellenőrzés vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.        

Érintett személyek: az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő személyek, az ellenőrzésben részt vevő közreműködő tanúk és a vizsgálatot végző személyek. Adatkör: az alkoholszondás ellenőrzés alá vont személy neve, születési ideje, aláírása, az alkoholszondás ellenőrzés megállapitásai, az alkoholszondás ellenőrzés, valamint – az ellenőrzés alá vont ezirányú kérelme esetén – a vérvizsgálat eredménye, a közreműködő tanúk neve, törzsszáma és aláírása, vizsgálatot végző neve és aláírása. Adatmegőrzési idő: 5 év. Negatív eredménnyel lezárt ellenőrzés esetén 1 év.

Csomagellenőrzésés szekrényellenőrzés vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.

Érintett személyek: az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő személyek, az ellenőrzésben részt vevő közreműködő tanú és az ellenőrzést végző személyek. Adatkör: az ellenőrzés alá vont személy neve, születési dátuma, valamint aláírása, az ellenőrzés megállapításai, az ellenőrzés során nyert megállapítások alapján foganatosított intézkedések, az érintettnek az ellenőrzéssel, valamint az annak eredménye alapján foganatosított intézkedésekkel kapcsolatos esetleges megjegyzése(i), a közreműködő tanú neve, törzsszáma és aláírása, az ellenőrzést végző neve, munkaköre, azon szervezeti egység neve, ahol foglalkoztatják, valamint aláírása, emellett a jegyzőkönyv felvételének helye és ideje (ideértve annak lezárását). Adatmegőrzési idő (eljárás hiányában): 5 év, illetve bűncselekmény esetén a büntethetőség elévüléséig. Negatív eredménnyel lezárt ellenőrzés esetén 1 év.

Áruszállítás céljából az Egis telephelyeire, fióktelepére belépő szállítmányozást végző tehergépjármű-vezetők adatainak rögzítése.         

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, az Egis részére szerződés teljesítése alapján szállítmányzást végző társaság által foglalkoztatott gépjárművezetők adatai.  Adatkör: a gépjáművezetők neve és a személyazonosságot igazoló igazolvány típusa és száma.

Adatmegőrzési idő: 1 év.

Promóciós anyagok és hírlevelek küldése postai úton, telefonon, emailben vagy SMS-ben. Például: papír alapú direkt marketing kampány, SMS alapú promóciós kampány, e-mailes hírlevél, marketing célú kapcsolattartás a látogatott orvosokkal és kulcsfontosságú véleményvezérekkel, egyéb szakemberekkel, Egis kiadványok (Bekopogtató, Lélekemelő) eljuttatása, Egis VIP Patika hírlevél küldése. Kezelt adatok köre: a címzett neve, születési ideje, mobiltelefonszáma, vezetékes telefonszáma, e-mail címe, munkahelye, beosztása, lakcíme. A hírlevelek szerkesztését, illetve a kiküldésükklel kapcsolatos technikai feladatokat és segítségnyújtást az Egis szerződő partnerei, mint adatfeldolgozók végezhetik.

Szakmai célú kapcsolattartás a hatósági döntéshozókkal, döntés-előkészítőkkel (személyesen, telefonon, e-mailen).

Hatósági döntéshozók és döntéselőkészítők neve, mobiltelefonszáma, vezetékes telefonszáma, e-mail címe, munkahelye, beosztása.

Az orvosok tudományos képzése céljából támogatás nyújtása, az orvosok részére szakmai kongresszusokon való részvétel céljából. 

Támogatás által érintett orvosok neve, pecsétszáma, anyja neve, születési helye és ideje, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, munkahely neve és címe, beosztása, végzettsége/szakképzettsége, nyelvtudása, szakmai társasági tagsága, továbbképzési központ, melynek tagja. Az adatokból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé jelentés készülhet.

Egyéni vállalkozókkal kötött előadói, cikkírási és tanácsadási (un. Advisory Board) szerződések kezelése.       

Előadói, cikkírással kapcsolatos, valamint tanácsadási (ún. Advisory Board) szerződéses partner egyéni vállalkozók telefonszáma, e-mail címe, az előadói szerződésben rögzített egyéb adatok (pl. az érintett szakterülete). A szerződéseket tároló IT eszközöket a következő társaságok üzemeltetik adatfeldolgozóként: SAP Hungary Kft., EasyCon Tanácsadó Kft., DXC Technology Enterprice Services Kft., Itelligence Hungary Informatikai Kft.

Rendezvények bejelentése az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé.

A jogszabályban előírt transzparencia (átláthatósági) követelményeknek való megfelelés céljából. Például: Egis által szervezett rendezvény, CNS (Central Nervous System) klub, hospital meeting (kórházi helyszínen tartott rendezvény orvosok számára), roundtable (rendezvény külső helyszínen az orvosok számára) - a rendezvényen résztvevők (egészségügyi szakemberek, orvosok) neve. Az adatokat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapra töltik fel (előzetes jelentés) www.ogyei.gov.hu.

Rendezvényeken való jelenlét igazolása a jogszabályban előírt transzparencia (átláthatósági) követelményeknek való megfelelés céljából.

Igazolása a rendezvényen résztvevő személyek (egészségügyi szakemberek, orvosok) neve, pecsétszáma, munkahelye, rendezvény neve, a rendezvénnyel kapcsolatban eszközölt támogatások összege, továbbá a rendezvény támogatójának a neve. Az Egis az adatokat az OGYÉI részére kérésre továbbítja.

Regisztráció szakmai weboldalon (www.szakmai.nyugodtlelekkel.hu).

A szakmai weboldalon regisztráló személy neve, pecsétszáma vagy nyilvántartási száma, e-mail címe. Az adatok gyűjtését és a weboldal fejlesztését adatfeldolgozóként a Square Lime Solutions Kft. végzi (1037 Budapest, Mátyáshegyi köz 9.;  office@squarelime.hu).

Hatósági kapcsolatok nyilvántartása.

Un. stakeholder mapping (market access) - hatósági kapcsolattartók (angolul: „stakeholder”) kapcsolattartók neve, pozíciója, vezetékes vagy mobil telefonszáma, e-mail címe.

Klinikai vizsgálatokhoz centrumok és vizsgálók ajánlása az Egis Orvostudományi Igazgatósága részére.

Ajánlások által érintett vizsgálók neve, pozíciója, vezetékes és mobil telefonszáma, e-mail címe.

A biológiai hatóanyagot tartalmazó (biohasonló – azaz törzskönyvezett biológiai hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek másolatai) termékek esetén edukációs anyagok átadása a beteget kezelő szakorvos részére, és ennek az OGYÉI felé történő igazolása.

A beteget kezelő szakorvosok (akik részére az edukációs anyagok átadásra kerülnek) neve, munkahelyük megnevezése, aláírása. Az adatokat az Egis az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)  részére továbbítja.

A www.egismed.hu honlapon regisztrált szakemberek (orvosok) regisztrációja és felhasználási jogosultságának azonosítása.

Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, foglalkozás (egészségügyi szakdolgozó, orvos, gyógyszerész), pecsétszám/nyilvántartási szám, szakterület (opcionális), nem, felhasználói név, jelszó. Akkreditált Továbbképző tesztekkel kapcsolatban: sikeres vizsga ténye, továbbképzési pontszám. A felhasználói jogosultság alapján a weboldalon keresztül az Egis szakmai anyagokat tud eljuttatni és Akkreditált Továbbképző tesztek kitöltését (orvos edukáció - orvosi online (tovább)képzés szervezése és támogatása) tudja lehetővé tenni. A regisztrációval kapcsolatos technikai feladatokat és segítségnyújtást a Promenade Publishing House Kft. mint adatfeldolgozó  végzi. A weboldalon keresztül tett sikeres vizsgáról az Egis értesítést küld a www.oftex.hu / www.gyoftex.hu oldalra. Az adatkezelés részletes feltételeit a www.egismed.hu honlapon található adatkezelési tájékoztató tartalmazza.

Az adatokat az Egis általában az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában a kapcsolattartáshoz szükséges ideig őrzi. Rendezvények esetén az adatmegőrzési idő 1 év, szerződések esetén és biohasonló termékek esetén 5 év.

Egyes harmadik felek hírleveleket küldhetnek természetes személyek részére promóciós célból. A hírlevelek tartalmazhatnak Egis tartalmakat (pl. szakmai cikkek, videointerjúk, kongresszusi beszámolók, vizsgálatok összefoglalója, Egis termékek). A hírlevelek címzettjeinek listáját azonban önálló adatkezelőként az adott harmadik fél állítja össze, és ő is küldi ki a hírleveleket. Az Egis ezzel az adatkezeléssel kapcsolatban nem gyakorol ellenőrzést, személyes adatokat nem ismer meg, és az adatkezelés feltételeire az adott harmadik fél adatkezelési tájékoztatója irányadó.

Vevői reklamációk kezelése (gyógyszer, orvostechnikai eszköz). 

A bejelentő által önkéntesen megadott adatok.

A bejelentő jellemzően gyógyszertár, nagykereskedő, Egis leányvállalat vagy kereskedelmi képviselet, illetve szerződéses partner, ritkább esetben maga a páciens.

A reklamáció kezeléshez az Egis minden esetben bekéri a termék nevét, gyártási számát és a probléma leírását.

A reklamáció benyújtása és kezelése során az Egis tudomására juthat a páciens neve, lakcíme, telefonszáma, email címe, betegsége, általa szedett gyógyszerek neve, egészségi állapotára vonatkozó információk, igénybe vett kezelések, laboreredmények, vizsgálati eredmények, életvitelére vonatkozó információk.

Ha a bejelentő nem a páciens, akkor a fenti adatokon túl a bejelentő nevét és elérhetőségét is kezeli az Egis.

Az Egis által forgalmazott készítményekkel kapcsolatos igényeket (pl. panaszok, kártérítési követelések) a  vonatkozó személyes adatokkal és a kapcsolódó egészségügyi adatokkal  a készítményt szállító és/vagy gyártó társaság részére továbbítja annak érdekében, hogy a szállítót, és/vagy a gyártót az adott igényről tájékoztassa, és szükség esetén bevonja az igényérvényesítésbe. 

Személyes adatok (az érintett, illetve jogi képviselőjének azonosító adatai és kapcsolattartási adatai).

Egészségügyi adatok (az érintett orvosi dokumentációja).

A személyes adatok a reklamáció lezárásától számított 1 év után, illetve az Egis által forgalmazott készítményekkel kapcsolatos igények elévülési idejének végéig, vagy az igénnyel kapcsolatos vitarendezési eljárás lezárultáig törlésre kerülnek.

Ezt követően az Egis kizárólag az érintett személyekhez nem kapcsolható, anonimizált adatokat őriz meg a reklamációk kapcsán. A kapcsolódó rendszert (Catsweb) a CNW Rendszerintegrációs Zrt. üzemelteti.

Az Egis az általa meghirdetett álláshelyekre jelentkező személyek adatait, többek között a https://karrier.egis.hu/allasok karrieroldalon meghirdetett álláshelyekre vagy papír alapon vagy e-mailben jelentkező pályázók adatait az alábbi célokból kezeli.

A pályázók személyes adatainak kezelése az Egis által meghirdetett álláshely betöltése (toborzás) céljából.

A pályázók neve, kapcsolattartási adatai (cím, telefonszám, e-mail cím, adott esetben LinkedIn elérhetőség, saját szakmai honlap címe), önéletrajz és motivációs levél tartalma, önéletrajzhoz mellékelt profilkép (fotó), idegen-nyelv ismeret, korábbi tapasztalatra, munkahely(ek)re, képzettségre, képességre, tanulmányokra vonatkozó adatok, preferált szakterület, referenciák, esetlegesen elvárt havi fizetés. Az önéletrajzok és pályázatok magukban foglalhatják a pályázók saját maguk által önkéntesen megadott személyes adatait, úgymint: születési hely és idő, anyja neve, állampolgárság, Facebook, Skype azonosító, anyanyelv, bármilyen egyéb dokumentum az önéletrajzon és motivációs levélen kívül.

A pályázó megpályázott munkakörre való szakmai alkalmasságának felmérése az álláspályázatok áttekintését követően, a megpályázott munkakör jellege szerint.

Az online felületen/ tesztlapokban / személyes megfigyelés során (személyes interjú, assessment center során) feltett kérdések kizárólag a meghirdetett munkakör betöltéséhez elengedhetetlenül szükséges kompetenciák vizsgálatára irányulnak. A vizsgálat elvégzését az Egis által felkért szakember vagy az Egis saját állományú szakembere végzi, a pályázó által kitöltött tesztlapokban/ online felület/személyes megfigyelés során megadott válaszok kiértékelésével. A vizsgálat kiértékelésében a következő partnerek vesznek részt: Profiles International Hungary Kft., Performan Group Kft., HaRp &Partners Kft.

A pályázó önéletrajzának és álláspályázati anyagainak valamint kompetencia vizsgálattal összefüggő anyagainak megőrzése abból a célból, hogy az Egis a pályázót a jövőben (például egy későbbi üresedés esetén) állásajánlattal közvetlenül megkereshesse. 

A pályázótól eredetileg felvett adatok köre.

A Pályázó által megjelölt Referencia személyek adatainak, valamint a Referencia személyek által a Pályázóval kapcsolatban rendelkezésre bocsátott információk kezelése.        A Pályázótól eredetileg felvett adatok köre, a Pályázó által megjelölt Referencia személy neve, kapcsolattartási adatai.

A referencia személy(ek) által a Pályázóval kapcsolatban az Egis rendelkezésére bocsátott információk.

 Az adatmegőrzési idő a pályázó hozzájárulása visszavonásának vagy tiltakozásának hiányában sikeres pályázó esetében a munkaviszony kezdetétől számított 2 év, sikertelen pályázó esetében a kiválasztási eljárás lezárását követő 2 év. A pályázó önéletrajzának és álláspályázati anyagainak, valamint kompetencia vizsgálattal összefüggő anyagainak jövőbeli állásajánlat céljából történő megkeresés okán való megőrzése esetén az adatmegőrzési idő a kiválasztási eljárás lezárását követő 2 év. A pályázó álláspályázataihoz és az abban foglalt személyes adataihoz az Egis szervezetén belül az érintett álláspályázat szerinti terület illetékese és az Egis HR Igazgatóságának illetékes munkavállalói férhetnek hozzá az adatkezelés időtartama alatt. A karrieroldalt a Nexum Magyarország Kft. üzemelteti.

Klinikai vizsgálat elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálatvezetői és társvizsgálói személyes adatok kezelése.

A koordináló vizsgálatvezető és társvizsgálók szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum;

a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre. Továbbá: a vizsgálati protokollban szereplő adatok - a vizsgálatvezető neve, elérhetősége. Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszűnését követő 5 év (amelyik hosszabb). A vizsgálatvezetők és a társvizsgálók szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum a hatóságok számára elérhető.

(Anonimizált vizsgálati adatokat tartalmazó) beteg megfigyelési adatlapok hitelesítése.

A vizsgálatvezető vagy társvizsgálók neve, aláírása, esetlegesen pecsétszáma minden vizsgálatba bevont beteg adatlapján. Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszűnését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Klinikai vizsgálat monitorozása – a vizsgálati dokumentumok helyszíni ellenőrzése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) egészségügyi adatai, valamint egyéb személyes adatai: az érintett neve, aláírása, kontaktálásához és beazonosításához szükséges adatai, a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükséges egészségügyi adatok. Az adatkezelés a dokumentumok helyszíni ellenőrzése által megkövetelt időtartamhoz igazodik.

Az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálataihoz szükséges (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - OGYÉI) hatósági engedély és (Egészségügyi Tudományos Tanács-Tudományos Kutatásetikai Bizottság- ETT -TUKEB) etikai bizottsági állásfoglalás beszerzése.

Érintett személyek:

a vizsgálati helyek vizsgálatvezetői, társvizsgálói és a koordináló vizsgálatvezető.

Adatkör:

a koordináló vizsgálatvezető és a vizsgálati helyek vizsgálóinak szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum;

a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre.

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálatok elvégzésére   kötött szerződésekhez szükséges vizsgálói személyzet (vizsgálatvezető, társvizsgáló, vizsgálati koordinátor, vizsgálati nővér) személyes adatainak kezelése.

A vizsgálói személyzettel  (vizsgálatvezető, társvizsgáló, vizsgálati koordinátor, vizsgálati nővér) vagy az érintett által képviselt vállalkozással az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálat vizsgálói feladatainak ellátására kötött vizsgálói vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgáló neve, címe, adószáma/adóazonosító jele, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma, vállalkozással kötött szerződés esetén a képviselő kapcsolattartási adatai, valamint a vállalkozás cégadatai és számlázási adatai.

Álnevesített vizsgálati adatokat tartalmazó elektronikus beteg megfigyelési adatlapok (CRF, Case Report Form) begyűjtése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) álnevesített egészségügyi adatai, valamint a vizsgálattal kapcsolatos, annak lefolytatásához szükséges egyéb személyes adatai, melyek a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükségesek (ideértve különösen: demográfia adatok, kísérő betegségek, gyógyszerek, laboratóriumi eredmények, gyógyszermellékhatás).

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Elektronikus adatbevitelű orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálat esetén az elektronikus beteg megfigyelési adatlapokat kezelő programhoz való hozzáférés biztosítása.

A vizsgáló orvos, vagy a vizsgálatvezető által felhatalmazott személy neve, e-mail címe.

Adatmegőrzési idő: 10 év.

Az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatának monitorozása – a vizsgálati dokumentumok helyszíni ellenőrzése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) egészségügyi adatai, valamint egyéb személyes adatai: az érintett neve, betegtájékoztató és beleegyező dokumentum aláírása, kontaktálásához és beazonosításához szükséges adatai, a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükséges egészségügyi adatok.

 Az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálati jelentésének készítése.            A vizsgálatban résztvett alanyok (érintettek)  egészségügyi adatai, amelyek az elektronikus beteg megfigyelési adatlapokban a vizsgálat elvégzésének céljából összegyűjtésre kerültek.

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Az Egisből nyugdíjba ment, volt munkavállalókról ún. „nyugdíjas lista” készítése abból a célból, hogy a listán szereplő személyeket az Egis postai úton meghívó küldésével, vagy telefonon értesíteni tudja az Egis által szervezett rendezvényekről, programokról (Klub nap, Karácsonyi műsor, Nyugdíjas kirándulás, stb.).

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme (település, irányítószám, utca/házszám), mobil elérhetősége, vezetékes telefonszáma.

Az előző pontban hivatkozott rendezvényeken az Egis felvételeket, illetve videókat készíthet. Az Egis belső és külső kommunikációs osztályai, vagy megbízottaik által készített fotók és videók (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvények látogatása során).

Egis hírlevelek küldése postai úton, vagy emailben.

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme (település, irányítószám, utca/házszám), e-mail cím.

Az Egis által nyújtott támogatást kérő megkeresések ügyvitele, válaszadás az érintettek részére.

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme, mobiltelefonszám, vezetékes telefonszám, e-mail cím, nyugdíjas szelvény (mely tartalmazza az érintett nevét, a lakcímét és a részére folyósított nyugdíj összegét), továbbá a támogatás igényléséhez szükséges igazolásokat (pl. gyógyszerszámla, orvosi lelet, kezelés díja, egészségügyi adatok).

Az Egis üdülőiben igénybevételével kapcsolatos jelentkezések ügyvitele, válaszadás az érintettek részére.

Név, születési idő, adóazonosító jel, közeli hozzátartozó minőség. Az érintett jelenti be az űrlapon a közeli hozzátartozó/ külsős személy jelentkezését is, a fent hivatkozott adatok feltüntetésével.

Szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek adatainak kezelése a szerződés teljesítése (napi szintű végrehajtása) céljából.

A szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek neve, kapcsolattartási adatai és a szerződéssel kapcsolatos bármilyen, személyes adatot tartalmazó kommunikáció (pl. a kapcsolattartó személytől, vagy bármely, a partner oldalán eljáró természetes személytől érkező kommunikáció).

Szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek adatainak kezelése a szerződéssel összefüggő megfelelési kérdéssel vagy a szerződés végrehajtásával kapcsolatos bármilyen egyéb teendő céljából, ideértve a szerződéses jogok biztosítása érdekében szükséges jogorvoslatok keresését.

A szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek neve, kapcsolattartási adatai és a szerződéssel kapcsolatos bármilyen, személyes adatot tartalmazó kommunikáció (pl. a kapcsolattartó személytől, vagy bármely, a partner oldalán eljáró természetes személytől érkező kommunikáció).

Az adatvédelmi jogokat és jogorvoslati lehetőségeket, és ezzel kapcsolatban a GDPR vonatkozó rendelkezéseit és korlátozásait részletesen az Adatkezelési Tájékoztató és a GDPR tartalmazza (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei).

Átlátható tájékoztatás. Az érintettek jogosultak tájékoztatásra tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően arról, hogy az Egis hogyan kezeli személyes adataikat, és mik a kapcsolódó jogaik. Az Adatkezelési Tájékoztató célja ez a tájékoztatás.

Hozzáférés. Az érintettek jogosultak hozzáférni személyes adataikhoz. Ennek célja, hogy az érintettek tisztában legyen azzal, és ellenőrizhessék, hogy az Egis személyes adataikat a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokkal összhangban használja fel.

A helyesbítéshez való jog. Az érintettek jogosultak a pontatlan vagy nem teljes személyes adataik helyesbítésére.

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”).  Ez a jog lehetővé teszi az érintettek számára, hogy töröltessék vagy eltávolíttassák személyes adataikat, ha nincs jogszerű indok az Egis számára azok további használatára. Ez nem egy korlátozás nélküli jog, vannak alóla bizonyos kivételek.

Az adatkezelés korlátozásához való jog. Az érintettek kérhetik adataik további kezelésének „blokkolását” vagy korlátozását. Az adatkezelés korlátozása esetén az Egis továbbra is tárolhatja az adatokat, de egyébként nem használhatja fel azokat.

Adathordozhatósághoz való jog. Az érintettek jogosultak a személyes adataikat megkapni és saját céljukra más szolgáltatásokkal összefüggésben vagy társaságok kezelésében újra felhasználni. Ez nem egy korlátozás nélküli jog, vannak alóla bizonyos kivételek.

Tiltakozás az adatkezelés ellen. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen. Ebben az esetben az Egis a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Egis bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga és bírósághoz fordulás joga. Az érintettek jogosultak nemzeti adatvédelmi felügyeleti hatóságuknál panaszt tenni személyes adataik Egis általi kezelésével kapcsolatban. Magyarországon a felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (http://naih.hu/; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu). Az érintett a rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait. A bíróságok listájához lásd: https://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/illetekessegkereso.

Határidők. Az Egis indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Egis a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatkezelési tájékoztatója

Utolsó módosítás: 2019. április 30.

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: adatvedelem@egis.hu

Általános rendelkezések és elérhetőségek

Összefoglaló - utolsó módosítás: 2019.04.30

A jelen dokumentum az Egis Gyógyszergyár Zártkörűen Működő Részvénytársaság („Egis”) ügyfeleivel, a szerződéses partnerei kapcsolattartóival, marketing üzenetei címzettjeivel, gyáregységei és egyéb létesítményei látogatóival, valamint egyéb érintettekkel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójának rövid összefoglalója. Az egyes adatkezelési körülmények részletesebben az adatkezelési tájékoztató teljes változatában szerepelnek. Az adatkezelési tájékoztató teljes változata alább érhető el.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Egis által végzett adatkezelésekről kizárólag az adatkezelési tájékoztató teljes változata tekinthető teljes körű tájékoztatásnak. A jelen összefoglaló csak elősegíti a teljes adatkezelési tájékoztató könnyebb megértését.

Az Egis fő elérhetőségei: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38., +36 1 803-5555, mailbox@egis.hu, illetve adatvédelmi kérdésekben: adatvedelem@egis.hu, vagy gdpr@egis.hu és a www.egis.hu weboldal.

A kezelt adatok köre és adatkezelési célok

Az Egis alapvetően az alábbiakban felsorolt személyes adatkezelési tevékenységeket végzi. Az Adatkezelési Tájékoztató teljes változata tartalmazza az Egis által végzett adatkezelések részletes áttekintését, ideértve a pontos adatmegőrzési időket is. Bizonyos adatokat – például olyan adatokat, amelyek a könyvelést alátámasztó iratok részét képezik, illetve az Egis és az ügyfél közötti szerződéskötéssel kapcsolatos dokumentumokban (pl megrendelésben) vagy a kiállított számlán szerepelnek – az Egis köteles az adójogszabályok alapján 5 évig, a számviteli jogszabályok alapján 8 évig őrzi. Az adatokhoz általában az Egis illetékes üzletágainak munkatársai férhetnek hozzá.

Adatkezelések az Egis külső kommunikációi során

Magánszemélyek támogatást kérő megkereséseinek ügyvitele, válaszadás az érintettek számára.
Név, elérhetőség (email cím, telefonszám), családi körülmények, betegségre vonatkozó adatok.

Termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolása.
A kérdést feltevő személyek által a telefonon és levélben küldött kérdésben megadott személyes adatok.

Mellékhatás bejelentés kezelése - a mellékhatást bejelentő személyek bejelentésében foglalt adatok, tipikusan: név, elérhetőség, betegségre vonatkozó adatok.
Amennyiben a bejelentést nem a páciens teszi, úgy ilyen adatok tipikusan a bejelentő egészségügyi dolgozó neve, elérhetősége, az általa kezelt páciens neve, elérhetősége, életkora, neme, gyógyszerszedésével kapcsolatos adatai, betegsége, igénybe vett kezelései, laboreredményei, vizsgálati eredményei, panaszai.

Interaktív részvétel biztosítása az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása során.
ETTK látogatóinak neve, e-mail címe, nyilatkozat 16. életév betöltéséről, hozzájárulás esetén a játékokon elért eredmény és szimulátorban készült fényképek.

Fotók és videók, valamint egyéb médiaanyagok (pl. interjú) készítése az Egis belső és külső kommunikációs osztályai által (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvényeken, megbeszéléseken, látogatásokon, vagy az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása, vagy interjúk készítése során).
Az Egis belső és külső kommunikációs osztályai, vagy megbízottaik által készített fotók és videók (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvényeken, megbeszéléseken, látogatásokon, vagy az ETTK (Egis Tudományos és Technológiai Központ) látogatása során, vagy interjúk készítése során), valamint bármely egyéb, az érintettek által rendelkezésre bocsátott fénykép, videó és egyéb médiaanyag. A felvételeket alvállalkozók (adatfeldolgozók) is készítik: 21. századi Kommunikáció Kft., Merit Film Kft., WATER FILM Vizuális Kommunikáció Kft., Képszerkesztőség Kft., Horváth Barnabás EV, Videosquare Kft., Videosquare Kft., Futurion Informatikai és Szolgáltató Kft., DekoRatio Reklámszolgáltató Zrt.

Az adatokat az Egis általában az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli, ennek hiányában a válaszadásig, illetve amíg az érintettel való kapcsolat tart, mellékhatások bejelentése esetén a jogszabályokban előírt időtartamig.

 

Környezetvédelmi és üzembiztonsági célú adatkezelések

Az Egis tevékenységéhez szükséges hatósági engedélyek beszerzése, és bejelentési kötelezettségek teljesítése.
Hatósági kapcsolattartók és helyetteseik, társasági sugárvédelmi megbízott, társasági kábítószer és kábítószer-prekurzor felelős neve, anyja neve, születési helye és időpontja, neme, állampolgársága, lakcíme, szakmai végzettsége oklevél számmal. Az adatok az illetékes hatóságok számára továbbításra kerülnek hatósági adatkérések esetén, jellemzően az alábbi címzettek számára: Országos Rendőrfőkapitányság, Országos Atomenergia Hivatal, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet („OGYÉI”), területileg illetékes Kormányhivatalok. Az adatokat az Egis a munkakör betöltéséig kezeli.

Munkavállalók, külsős partnerek tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványainak nyilvántartása jogszabályi megfelelés céljából.
Szerződéses partnerek munkavállalóinak neve, tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány száma és érvényessége. Az adatokat az Egis a munkaviszony megszűnésétől számított 3 évig, illetve szerződéses jogviszony esetén 5 évig kezeli.

Egészségügyi szakemberek („HCP-k”), valamint az egészségügyi szervezetek („HCO-k”) képviselőinek, illetve kapcsolattartóinak adatkezelése, az Egis által nyújtandó juttatások kiszámítása, a szerződések teljesítése, nyilvántartása, orvoslátogatásokkal, p

Egészségügyi szakemberek („HCP-k”), valamint az egészségügyi szervezetek („HCO-k”) képviselőinek, illetve kapcsolattartóinak adatkezelése, az Egis által nyújtandó juttatások kiszámítása, a szerződések teljesítése, nyilvántartása, orvoslátogatásokkal, patikai kereskedelmi megbeszélésekkel, transzparencia kötelezettségekkel kapcsolatos adatkezelések

HCP-k, valamint HCO-k juttatásának számítási alapjául szolgáló adatok kezelése. 

HCP-k esetén:  az érintett HCP neve, szakterülete, kutatásai, foglalkozási/praktizálási területe (ország) munkahelyének /alkalmazási helyének neve és címe, munkaköre/pozíciója, egyéb nyilvános szakmai megbízatásai, szervezeti tagsága (pl. szakmai bizottság tagja/elnöke), nyilvános publikációinak, előadásainak száma, és az ezekkel kapcsolatos egyéb releváns adatok (ideértve különösen: az adott publikáció vagy előadás neve, nyelve, tartalma, megjelenési dátuma, az érintett folyóirat vagy más periodika/előadás keretét adó konferencia vagy fórum megnevezése), nyilvános vagy az Egis rendelkezésére bocsátott önéletrajza, valamint a kiszámított juttatás összege és az érintett HCP juttatás-számítás, valamint a kapcsolódó adatkezelés során használt azonosítója, valamint ezen adatoknak az Egis által, a Servier csoport által rendelkezésre bocsátott űrlapon történő rögzítése.   

HCO-k képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), HCP tagsága esetén a HCP fentebb jelölt adatai, valamint a kiszámított juttatás összege. 

Adatmegőrzési idő: 5 év.

A HCP-kkel, valamint HCO-kkal kötött szerződések teljesítéséhez szükséges körben az érintettek személyes adatainak kezelése.                 

HCP-k esetén: az érintett neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), juttatásának összege és számlázási adatai, valamint a szerződésben megjelölt egyéb adatok.   

HCO-k képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és kapcsolattartási adatai (ideértve különösen e-mail címét, telefonszámát, a megszólításhoz szükséges körben pozícióját), juttatásának összege és számlázási adatai, valamint a szerződésben megjelölt egyéb adatok.

Adatmegőrzési idő: 5 év.

Szerződések nyilvántartása digitális adatbázisban.     

Egészségügyi szakember neve, címe, egyedi azonosítója (pecsét), adószám, a szerződés tárgya és feltételei.  A digitalizálást adatfeldolgozóként a Partner Management Tanácsadó Kft. támogatja (szkennelés, dokumentum rendezés).

Döntés szakmai rendezvényeken, konferenciákon való részvételhez kapcsolódó juttatások odaítéléséről.       

A kérelmező neve, pecsétszáma/nyilvántartási száma, anyja neve, születési helye, ideje, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, munkahely neve, címe, beosztása, végzettsége, szakképzettsége, nyelvtudása, szakmai társasági tagsági, továbbképzési központi tagsága, a támogatási kérelem és annak indokolása.

 Az adott rendezvény / tanfolyam neve, helyszíne, időpontja.

Orvoslátogatások tervezése, szervezése, eredményességük mérése, a gyógyszerismertetői munkához szükséges partnernyilvántartás elkészítése és naprakészen tartása, kapcsolattartás az orvosokkal.  

Az egészségügyi szakemberek (orvosok) adatai, valamint a gyógyszeripari tevékenység körében a jogszabályok és a külső és belső szabályzatok által meghatározott információk. Az orvoslátogatók az alábbi adatokat jegyzik fel: látogatás helye, időpontja, a bemutatott termékek. Egyéb: Orvoslátogató, Területi Vezető munkavállalói adatok (név, céges email, vonal, törzsszám, (PIN).

Promóciós anyagok és hírlevelek küldése postai úton, telefonon, emailben vagy SMS-ben.   Az egészségügyi szakemberek (orvosok) adatai, munkahely, beosztás.

Személyre szabott kommunikáció – személyre szabott promóciós anyagok, hírlevelek és szakmai üzenetek küldése postai úton, telefonon, e-mailben vagy SMS -ben, valamint az orvos látogatások tervezésének személyre szabása.   

A www.egismed.hu weboldal használatával összefüggésben az Egis rendelkezésére bocsátott adatok, a piackutatási kérdésekre adott válasz, a látogatások során adott visszajelzés stb., szakmai érdeklődéssel kapcsolatos egyéb, nyilvánosan hozzáférhető adatok (tudományos publikációk, közlemények, kongresszusi előadások, szakmai társasági tagság, stb.). 

Az Egis orvoslátogatói által szervezett rendezvények és kerekasztalbeszélgetések jelenléti íveinek nyilvántartása.         

Az Egis által szervezett rendezvények és kerekasztal-beszélgetések jelenléti ívén szereplő adatok.  

Meghívók küldése az Egis által szervezett rendezvényekre és kerekasztalbeszélgetésekre. 

 Az Egis által meghívni szándékozott érintettek kapcsolattartási adatai, az általuk megadott egyéb, részvétellel kapcsolatos adatok és elérhetőségek.

Patikai kereskedelmi megbeszélések tervezése, szervezése, eredményességük mérése, az Egis patikai kereskedelmi képviseletéhez szükséges partnernyilvántartás elkészítése és naprakészen tartása, kapcsolattartás az érintett szakemberekkel.   

Az érintett szakemberek adatai, valamint a gyógyszeripari tevékenység körében a jogszabályok, valamint a külső és belső szabályzatok által meghatározott információk. A patikalátogatások alkalmával a kereskedelmi képviselők az alábbi adatokat jegyzik fel: látogatás helye, időpontja, személyes tapasztalatok, piaci igények és megrendelések.

A Generikus Gyógyszeripar Egészségügyi Szakembereknek és az Egészségügyi Szervezeteknek Nyújtott Juttatások Közzétételéről szóló Transzparencia Kódex alapján az Egis weboldalán történő közzétételi kötelezettségek teljesítése.   

A támogatások címzetti körének és összegének követése céljából a támogatásban részesülő egészségügyi szakember neve, címe adóazonosító jele, egyedi azonosítója (pecsétszám/nyilvántartási szám), munkahely neve, címe, telefonszáma, juttatás típusa összege, ezek forrásdokumentumai.

Juttatásokkal kapcsolatos adatok nyilvánosságra hozatala az EFPIA Transzparencia Kódex valamint Betegszervezetekkel való együttműködésre vonatkozó Kódex alapján. 

Az átláthatósági kötelezettség körébe egyebek mellett az alábbi juttatások tartoznak:

•           regisztrációs díj,

•           úti és szállásköltség,

•           szolgáltatások díjai,

•           a szolgáltatási vagy tanácsadási szerződés alapján fizetett díjakban foglalt kapcsolódó kiadások.

HCP-k esetén: az érintett neve, beosztása, azonosítója, főállásához kapcsolódó címe, a kifizetett juttatás összege és jogcíme, az érintett naptári év megjelölése. 

HCO-k, betegszervezetek képviselői, kapcsolattartói esetén: az érintett képviselő, kapcsolattartó neve és esetleges kapcsolattartási adatai.

 Az Egis a kizárólag munkaviszonnyal kapcsolatos adatokat általában a munkaviszony megszűnésétől számított 3 évig, az egyéb (pl. szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos) adatokat általában 5 évig kezeli.

Beavatkozással nem járó (NIT) vizsgálatokkal kapcsolatos adatkezelések

Beavatkozással nem járó vizsgálat („non-interventional trial”, „NIT”) elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálatvezetői személyes adatok kezelése.  

A koordináló vizsgálatvezető szakmai önéletrajza, a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre;  természetes személy vizsgálatvezetővel a NIT vizsgálatvezetői feladatok ellátására kötött vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgálatvezető neve, címe, adószáma, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma. A vizsgálatvezető neve, munkahelyének címe, szakmai önéletrajza kerül továbbításra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé a NIT engedélyeztetési eljárásban.

Beavatkozással nem járó vizsgálat (NIT) elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálói személyes adatok kezelése.

Természetes személy vizsgálóval a NIT vizsgálói feladatok ellátására kötött vizsgálói vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgáló neve, címe, adószáma, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma. A vizsgálatban résztvevő orvosok neve, munkahelyének / vállalkozásának /magánrendelőjének címe továbbításra kerül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé a NIT engedélyeztetési eljárásban.

A NIT engedélyezéséhez szükséges OGYÉI-ETT-TUKEB (Egészségügyi Tudományos Tanács-Tudományos Kutatásetikai Bizottság) állásfoglalás beszerzése.

A vizsgálatban résztvevő orvosok neve, munkahelyének / vállalkozásának /magánrendelőjének címe kerül továbbításra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé.

(Anonimizált vizsgálati adatokat tartalmazó) beteg megfigyelési adatlapok orvosi hitelesítése.

A vizsgáló orvos neve, pecsétszáma minden az orvos által a vizsgálatba bevont beteg adatlapján. A WeB2 Research Kft. adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít.

Elektronikus adatbevitelű NIT esetén az elektronikus beteg adatlapokat (eCRF) kezelő programhoz való hozzáférés biztosítása.

A vizsgáló orvos neve, e-mail címe, pecsétszáma. A WeB2 Research Kft. adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít.

NIT Master File: a vizsgálathoz szükséges főbb vizsgálói dokumentumok tárolása.

A vizsgálóhelyi bejelentő lapon a természetes személy vizsgáló neve és címe (munkahely címe/magánrendelő címe/vállalkozás címe); a természetes személy vizsgálói vállalkozási szerződésében szereplő adatok: név, cím, adószám, nyilvántartási szám, bankszámlaszám.

Az Egis a fenti adatokat általában 5 évig kezeli.

Orvostudományi célú adatkezelések – mellékhatások értékelése és hatósági bejelentése, valamint tudományos információs szolgálat működtetése.

Termékek esetleges mellékhatásainak (farmakovigilancia) bejelentése az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé és a mellékhatás értékelése.

A bejelentő beteg által önkéntesen megadott adatok. Tipikusan: név, életkor, nem, használt gyógyszer neve, betegség, igénybe vett kezelések, laboreredmények, vizsgálati eredmények, panaszok; ha a bejelentő nem a páciens, akkor a bejelentő nevét és elérhetőségét, valamint az általa kezelt páciens nevét, elérhetőségét, életkorát, nemét, gyógyszerszedésével kapcsolatos adatait, betegségét, igénybe vett kezeléseit, laboreredményeit, vizsgálati eredményeit, panaszait is kezeli az Egis. Az ARIS Global adatfeldolgozóként tárhelyszolgáltatást biztosít, kizárólag az EU területén. Az Egis az adatokat szerződő partnerei számára továbbíthatja, ha a szerződés alapján erre köteles (pl. ha a partner a farmakovigilanciai kötelezettség alanya). Az Egis az adatokat hatósági kérésre szintén továbbíthatja, de kizárólag anonimizált formában. Adatmegőrzési idő: a termék forgalomba hozatali engedélyének lejártától számított 10 év.

Tudományos információs szolgálat működtetése, ahol bárki (különösen: orvos, beteg) kérdezhet Egis készítményekkel kapcsolatban.

A kérdésben önkéntesen megadott adatok, például: kérdező / bejelentő neve, elérhetősége, beteghez fűződő kapcsolata; beteg neve, foglalkozása, gyógyszer neve, kérdés, amit feltesz, elérhetőségei. Inspekció (hatósági ellenőrzés, melynek célja különösen a gyógyszergyártásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése) esetén a hatóság megismerheti, vagy az Egis GXP (GMP, GPV, GCP stb. = gyógyszeripari helyes gyakorlatokat tartalmazó előírások összefoglaló neve) megfelelőségét vizsgáló partneri audit (ellenőrzés) során az Egis szerződéses partnere is betekinthet az adatokba. Adatmegőrzési idő: a kérdés megválaszolását követő 3 év. 

Biztonsági célú adatkezelések: beléptetőrendszerek, kamerarendszerek működetetése, alkoholszondás ellenőrzés, csomag- és szekrényellenőrzés

Beléptetőrendszer működtetése: névre szóló belépőkártyák segítségével az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére, ezen belül az egyes épületekbe való belépés és kilépés időpontjának és helyének rögzítése.    

Egy esetlegesen felmerülő biztonsági probléma esetén (pl. lopás, betörés) az Egis ellenőrizheti az irodákba, egyéb helyiségbe való belépéseket. Ezen kívül bármely veszélyhelyzet (pl. tűzriadó) esetén az Egis ezen keresztül is tájékozódik az Egis területére belépett személyek aktuális tartózkodási helyéről. Alkalmi belépések esetén (vendégkártya használatával - a vendégkártya egy napra szól, az adott nap 18 órakor a kártyajogosultság törlésre kerül) az Egis a mozgásadatokat a távozástól számított 24 óra elteltével törli.  A belépéskor felvett adatot az Egis 1 hónapig őrzi. Rendszeres kártyahasználat esetén a mozgásadatokat az Egis 6 hónap elteltével, illetve a kártyajogosultság megszűnését követő 24 óra elteltével törli. A belépéskor felvett adatot az Egis a kártya letéti díj megtérítését követően 8 év elteltével törli.

Elektronikus megfigyelőrendszer (kamerák) működtetése vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.    

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, valamint a külön tájékoztatóban megjelölt területeken tartózkodó személyekről készült felvételek, a felvétel rögzítésének ideje, a felvételekből levonható következtetések. Adatmegőrzési idő: 3 munkanap, veszélyes anyagok őrzése esetén 30 nap.

Gyógyszer-technológiai kamerarendszer működtetése a fogyasztók élete, testi épsége és egészsége védelmének biztosítása céljából.

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, valamint a külön tájékoztatóban megjelölt területeken tartózkodó személyekről készült felvételek, a felvétel rögzítésének ideje, a felvételekből levonható következtetések. Adatmegőrzési idő: 2 év.

Alkoholszondás ellenőrzés vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.        

Érintett személyek: az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő személyek, az ellenőrzésben részt vevő közreműködő tanúk és a vizsgálatot végző személyek. Adatkör: az alkoholszondás ellenőrzés alá vont személy neve, születési ideje, aláírása, az alkoholszondás ellenőrzés megállapitásai, az alkoholszondás ellenőrzés, valamint – az ellenőrzés alá vont ezirányú kérelme esetén – a vérvizsgálat eredménye, a közreműködő tanúk neve, törzsszáma és aláírása, vizsgálatot végző neve és aláírása. Adatmegőrzési idő: 5 év. Negatív eredménnyel lezárt ellenőrzés esetén 1 év.

Csomagellenőrzésés szekrényellenőrzés vagyonvédelmi célból, valamint az élet és testi épség védelmének biztosítása céljából.

Érintett személyek: az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő személyek, az ellenőrzésben részt vevő közreműködő tanú és az ellenőrzést végző személyek. Adatkör: az ellenőrzés alá vont személy neve, születési dátuma, valamint aláírása, az ellenőrzés megállapításai, az ellenőrzés során nyert megállapítások alapján foganatosított intézkedések, az érintettnek az ellenőrzéssel, valamint az annak eredménye alapján foganatosított intézkedésekkel kapcsolatos esetleges megjegyzése(i), a közreműködő tanú neve, törzsszáma és aláírása, az ellenőrzést végző neve, munkaköre, azon szervezeti egység neve, ahol foglalkoztatják, valamint aláírása, emellett a jegyzőkönyv felvételének helye és ideje (ideértve annak lezárását). Adatmegőrzési idő (eljárás hiányában): 5 év, illetve bűncselekmény esetén a büntethetőség elévüléséig. Negatív eredménnyel lezárt ellenőrzés esetén 1 év.

Áruszállítás céljából az Egis telephelyeire, fióktelepére belépő szállítmányozást végző tehergépjármű-vezetők adatainak rögzítése.         

Az Egis székhelyére, telephelyeire, fióktelepére belépő, az Egis részére szerződés teljesítése alapján szállítmányzást végző társaság által foglalkoztatott gépjárművezetők adatai.  Adatkör: a gépjáművezetők neve és a személyazonosságot igazoló igazolvány típusa és száma.

Adatmegőrzési idő: 1 év.

Marketing célú adatkezelések, szakmai célú, kommunikációs képzésekkel kapcsolatos adatkezelések, médiamegjelenések, rendezvények

Promóciós anyagok és hírlevelek küldése postai úton, telefonon, emailben vagy SMS-ben. Például: papír alapú direkt marketing kampány, SMS alapú promóciós kampány, e-mailes hírlevél, marketing célú kapcsolattartás a látogatott orvosokkal és kulcsfontosságú véleményvezérekkel, egyéb szakemberekkel, Egis kiadványok (Bekopogtató, Lélekemelő) eljuttatása, Egis VIP Patika hírlevél küldése. Kezelt adatok köre: a címzett neve, születési ideje, mobiltelefonszáma, vezetékes telefonszáma, e-mail címe, munkahelye, beosztása, lakcíme. A hírlevelek szerkesztését, illetve a kiküldésükklel kapcsolatos technikai feladatokat és segítségnyújtást az Egis szerződő partnerei, mint adatfeldolgozók végezhetik.

Szakmai célú kapcsolattartás a hatósági döntéshozókkal, döntés-előkészítőkkel (személyesen, telefonon, e-mailen).

Hatósági döntéshozók és döntéselőkészítők neve, mobiltelefonszáma, vezetékes telefonszáma, e-mail címe, munkahelye, beosztása.

Az orvosok tudományos képzése céljából támogatás nyújtása, az orvosok részére szakmai kongresszusokon való részvétel céljából. 

Támogatás által érintett orvosok neve, pecsétszáma, anyja neve, születési helye és ideje, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, munkahely neve és címe, beosztása, végzettsége/szakképzettsége, nyelvtudása, szakmai társasági tagsága, továbbképzési központ, melynek tagja. Az adatokból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé jelentés készülhet.

Egyéni vállalkozókkal kötött előadói, cikkírási és tanácsadási (un. Advisory Board) szerződések kezelése.       

Előadói, cikkírással kapcsolatos, valamint tanácsadási (ún. Advisory Board) szerződéses partner egyéni vállalkozók telefonszáma, e-mail címe, az előadói szerződésben rögzített egyéb adatok (pl. az érintett szakterülete). A szerződéseket tároló IT eszközöket a következő társaságok üzemeltetik adatfeldolgozóként: SAP Hungary Kft., EasyCon Tanácsadó Kft., DXC Technology Enterprice Services Kft., Itelligence Hungary Informatikai Kft.

Rendezvények bejelentése az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé.

A jogszabályban előírt transzparencia (átláthatósági) követelményeknek való megfelelés céljából. Például: Egis által szervezett rendezvény, CNS (Central Nervous System) klub, hospital meeting (kórházi helyszínen tartott rendezvény orvosok számára), roundtable (rendezvény külső helyszínen az orvosok számára) - a rendezvényen résztvevők (egészségügyi szakemberek, orvosok) neve. Az adatokat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapra töltik fel (előzetes jelentés) www.ogyei.gov.hu.

Rendezvényeken való jelenlét igazolása a jogszabályban előírt transzparencia (átláthatósági) követelményeknek való megfelelés céljából.

Igazolása a rendezvényen résztvevő személyek (egészségügyi szakemberek, orvosok) neve, pecsétszáma, munkahelye, rendezvény neve, a rendezvénnyel kapcsolatban eszközölt támogatások összege, továbbá a rendezvény támogatójának a neve. Az Egis az adatokat az OGYÉI részére kérésre továbbítja.

Regisztráció szakmai weboldalon (www.szakmai.nyugodtlelekkel.hu).

A szakmai weboldalon regisztráló személy neve, pecsétszáma vagy nyilvántartási száma, e-mail címe. Az adatok gyűjtését és a weboldal fejlesztését adatfeldolgozóként a Square Lime Solutions Kft. végzi (1037 Budapest, Mátyáshegyi köz 9.;  office@squarelime.hu).

Hatósági kapcsolatok nyilvántartása.

Un. stakeholder mapping (market access) - hatósági kapcsolattartók (angolul: „stakeholder”) kapcsolattartók neve, pozíciója, vezetékes vagy mobil telefonszáma, e-mail címe.

Klinikai vizsgálatokhoz centrumok és vizsgálók ajánlása az Egis Orvostudományi Igazgatósága részére.

Ajánlások által érintett vizsgálók neve, pozíciója, vezetékes és mobil telefonszáma, e-mail címe.

A biológiai hatóanyagot tartalmazó (biohasonló – azaz törzskönyvezett biológiai hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek másolatai) termékek esetén edukációs anyagok átadása a beteget kezelő szakorvos részére, és ennek az OGYÉI felé történő igazolása.

A beteget kezelő szakorvosok (akik részére az edukációs anyagok átadásra kerülnek) neve, munkahelyük megnevezése, aláírása. Az adatokat az Egis az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)  részére továbbítja.

A www.egismed.hu honlapon regisztrált szakemberek (orvosok) regisztrációja és felhasználási jogosultságának azonosítása.

Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, foglalkozás (egészségügyi szakdolgozó, orvos, gyógyszerész), pecsétszám/nyilvántartási szám, szakterület (opcionális), nem, felhasználói név, jelszó. Akkreditált Továbbképző tesztekkel kapcsolatban: sikeres vizsga ténye, továbbképzési pontszám. A felhasználói jogosultság alapján a weboldalon keresztül az Egis szakmai anyagokat tud eljuttatni és Akkreditált Továbbképző tesztek kitöltését (orvos edukáció - orvosi online (tovább)képzés szervezése és támogatása) tudja lehetővé tenni. A regisztrációval kapcsolatos technikai feladatokat és segítségnyújtást a Promenade Publishing House Kft. mint adatfeldolgozó  végzi. A weboldalon keresztül tett sikeres vizsgáról az Egis értesítést küld a www.oftex.hu / www.gyoftex.hu oldalra. Az adatkezelés részletes feltételeit a www.egismed.hu honlapon található adatkezelési tájékoztató tartalmazza.

Az adatokat az Egis általában az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában a kapcsolattartáshoz szükséges ideig őrzi. Rendezvények esetén az adatmegőrzési idő 1 év, szerződések esetén és biohasonló termékek esetén 5 év.

Egyes harmadik felek hírleveleket küldhetnek természetes személyek részére promóciós célból. A hírlevelek tartalmazhatnak Egis tartalmakat (pl. szakmai cikkek, videointerjúk, kongresszusi beszámolók, vizsgálatok összefoglalója, Egis termékek). A hírlevelek címzettjeinek listáját azonban önálló adatkezelőként az adott harmadik fél állítja össze, és ő is küldi ki a hírleveleket. Az Egis ezzel az adatkezeléssel kapcsolatban nem gyakorol ellenőrzést, személyes adatokat nem ismer meg, és az adatkezelés feltételeire az adott harmadik fél adatkezelési tájékoztatója irányadó.

Vevői/minőségi reklamációkkal kapcsolatos személyes adat kezelés

Vevői reklamációk kezelése (gyógyszer, orvostechnikai eszköz). 

A bejelentő által önkéntesen megadott adatok.

A bejelentő jellemzően gyógyszertár, nagykereskedő, Egis leányvállalat vagy kereskedelmi képviselet, illetve szerződéses partner, ritkább esetben maga a páciens.

A reklamáció kezeléshez az Egis minden esetben bekéri a termék nevét, gyártási számát és a probléma leírását.

A reklamáció benyújtása és kezelése során az Egis tudomására juthat a páciens neve, lakcíme, telefonszáma, email címe, betegsége, általa szedett gyógyszerek neve, egészségi állapotára vonatkozó információk, igénybe vett kezelések, laboreredmények, vizsgálati eredmények, életvitelére vonatkozó információk.

Ha a bejelentő nem a páciens, akkor a fenti adatokon túl a bejelentő nevét és elérhetőségét is kezeli az Egis.

Az Egis által forgalmazott készítményekkel kapcsolatos igényeket (pl. panaszok, kártérítési követelések) a  vonatkozó személyes adatokkal és a kapcsolódó egészségügyi adatokkal  a készítményt szállító és/vagy gyártó társaság részére továbbítja annak érdekében, hogy a szállítót, és/vagy a gyártót az adott igényről tájékoztassa, és szükség esetén bevonja az igényérvényesítésbe. 

Személyes adatok (az érintett, illetve jogi képviselőjének azonosító adatai és kapcsolattartási adatai).

Egészségügyi adatok (az érintett orvosi dokumentációja).

A személyes adatok a reklamáció lezárásától számított 1 év után, illetve az Egis által forgalmazott készítményekkel kapcsolatos igények elévülési idejének végéig, vagy az igénnyel kapcsolatos vitarendezési eljárás lezárultáig törlésre kerülnek.

Ezt követően az Egis kizárólag az érintett személyekhez nem kapcsolható, anonimizált adatokat őriz meg a reklamációk kapcsán. A kapcsolódó rendszert (Catsweb) a CNW Rendszerintegrációs Zrt. üzemelteti.

Az Egis által meghirdetett álláshelyekre jelentkező személyek adatainak kezelése

Az Egis az általa meghirdetett álláshelyekre jelentkező személyek adatait, többek között a https://karrier.egis.hu/allasok karrieroldalon meghirdetett álláshelyekre vagy papír alapon vagy e-mailben jelentkező pályázók adatait az alábbi célokból kezeli.

A pályázók személyes adatainak kezelése az Egis által meghirdetett álláshely betöltése (toborzás) céljából.

A pályázók neve, kapcsolattartási adatai (cím, telefonszám, e-mail cím, adott esetben LinkedIn elérhetőség, saját szakmai honlap címe), önéletrajz és motivációs levél tartalma, önéletrajzhoz mellékelt profilkép (fotó), idegen-nyelv ismeret, korábbi tapasztalatra, munkahely(ek)re, képzettségre, képességre, tanulmányokra vonatkozó adatok, preferált szakterület, referenciák, esetlegesen elvárt havi fizetés. Az önéletrajzok és pályázatok magukban foglalhatják a pályázók saját maguk által önkéntesen megadott személyes adatait, úgymint: születési hely és idő, anyja neve, állampolgárság, Facebook, Skype azonosító, anyanyelv, bármilyen egyéb dokumentum az önéletrajzon és motivációs levélen kívül.

A pályázó megpályázott munkakörre való szakmai alkalmasságának felmérése az álláspályázatok áttekintését követően, a megpályázott munkakör jellege szerint.

Az online felületen/ tesztlapokban / személyes megfigyelés során (személyes interjú, assessment center során) feltett kérdések kizárólag a meghirdetett munkakör betöltéséhez elengedhetetlenül szükséges kompetenciák vizsgálatára irányulnak. A vizsgálat elvégzését az Egis által felkért szakember vagy az Egis saját állományú szakembere végzi, a pályázó által kitöltött tesztlapokban/ online felület/személyes megfigyelés során megadott válaszok kiértékelésével. A vizsgálat kiértékelésében a következő partnerek vesznek részt: Profiles International Hungary Kft., Performan Group Kft., HaRp &Partners Kft.

A pályázó önéletrajzának és álláspályázati anyagainak valamint kompetencia vizsgálattal összefüggő anyagainak megőrzése abból a célból, hogy az Egis a pályázót a jövőben (például egy későbbi üresedés esetén) állásajánlattal közvetlenül megkereshesse. 

A pályázótól eredetileg felvett adatok köre.

A Pályázó által megjelölt Referencia személyek adatainak, valamint a Referencia személyek által a Pályázóval kapcsolatban rendelkezésre bocsátott információk kezelése.        A Pályázótól eredetileg felvett adatok köre, a Pályázó által megjelölt Referencia személy neve, kapcsolattartási adatai.

A referencia személy(ek) által a Pályázóval kapcsolatban az Egis rendelkezésére bocsátott információk.

 Az adatmegőrzési idő a pályázó hozzájárulása visszavonásának vagy tiltakozásának hiányában sikeres pályázó esetében a munkaviszony kezdetétől számított 2 év, sikertelen pályázó esetében a kiválasztási eljárás lezárását követő 2 év. A pályázó önéletrajzának és álláspályázati anyagainak, valamint kompetencia vizsgálattal összefüggő anyagainak jövőbeli állásajánlat céljából történő megkeresés okán való megőrzése esetén az adatmegőrzési idő a kiválasztási eljárás lezárását követő 2 év. A pályázó álláspályázataihoz és az abban foglalt személyes adataihoz az Egis szervezetén belül az érintett álláspályázat szerinti terület illetékese és az Egis HR Igazgatóságának illetékes munkavállalói férhetnek hozzá az adatkezelés időtartama alatt. A karrieroldalt a Nexum Magyarország Kft. üzemelteti.

Klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos adatkezelések

Klinikai vizsgálat elvégzéséhez és hatósági engedélyezéséhez szükséges vizsgálatvezetői és társvizsgálói személyes adatok kezelése.

A koordináló vizsgálatvezető és társvizsgálók szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum;

a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre. Továbbá: a vizsgálati protokollban szereplő adatok - a vizsgálatvezető neve, elérhetősége. Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszűnését követő 5 év (amelyik hosszabb). A vizsgálatvezetők és a társvizsgálók szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum a hatóságok számára elérhető.

(Anonimizált vizsgálati adatokat tartalmazó) beteg megfigyelési adatlapok hitelesítése.

A vizsgálatvezető vagy társvizsgálók neve, aláírása, esetlegesen pecsétszáma minden vizsgálatba bevont beteg adatlapján. Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszűnését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Klinikai vizsgálat monitorozása – a vizsgálati dokumentumok helyszíni ellenőrzése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) egészségügyi adatai, valamint egyéb személyes adatai: az érintett neve, aláírása, kontaktálásához és beazonosításához szükséges adatai, a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükséges egészségügyi adatok. Az adatkezelés a dokumentumok helyszíni ellenőrzése által megkövetelt időtartamhoz igazodik.

Orvostechnikai eszközök teljesítőképesség értékelő vizsgálataival kapcsolatos adatkezelések

Az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálataihoz szükséges (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - OGYÉI) hatósági engedély és (Egészségügyi Tudományos Tanács-Tudományos Kutatásetikai Bizottság- ETT -TUKEB) etikai bizottsági állásfoglalás beszerzése.

Érintett személyek:

a vizsgálati helyek vizsgálatvezetői, társvizsgálói és a koordináló vizsgálatvezető.

Adatkör:

a koordináló vizsgálatvezető és a vizsgálati helyek vizsgálóinak szakmai önéletrajza és/vagy a szakképzettségüket bizonyító más megfelelő dokumentum;

a vizsgálatvezető vagy a koordináló vizsgálatvezető szándéknyilatkozata, amelyben vállalja, hogy a vizsgálat engedélyezése esetén az általa megismert vizsgálati tervet annak előírásai és az engedélyező határozatban foglaltak szerint hajtja végre.

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálatok elvégzésére   kötött szerződésekhez szükséges vizsgálói személyzet (vizsgálatvezető, társvizsgáló, vizsgálati koordinátor, vizsgálati nővér) személyes adatainak kezelése.

A vizsgálói személyzettel  (vizsgálatvezető, társvizsgáló, vizsgálati koordinátor, vizsgálati nővér) vagy az érintett által képviselt vállalkozással az orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálat vizsgálói feladatainak ellátására kötött vizsgálói vállalkozási szerződésben szereplő adatok: a vizsgáló neve, címe, adószáma/adóazonosító jele, nyilvántartási száma, bankszámlaszáma, vállalkozással kötött szerződés esetén a képviselő kapcsolattartási adatai, valamint a vállalkozás cégadatai és számlázási adatai.

Álnevesített vizsgálati adatokat tartalmazó elektronikus beteg megfigyelési adatlapok (CRF, Case Report Form) begyűjtése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) álnevesített egészségügyi adatai, valamint a vizsgálattal kapcsolatos, annak lefolytatásához szükséges egyéb személyes adatai, melyek a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükségesek (ideértve különösen: demográfia adatok, kísérő betegségek, gyógyszerek, laboratóriumi eredmények, gyógyszermellékhatás).

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Elektronikus adatbevitelű orvostechnikai eszközök klinikai teljesítőképesség értékelő vizsgálat esetén az elektronikus beteg megfigyelési adatlapokat kezelő programhoz való hozzáférés biztosítása.

A vizsgáló orvos, vagy a vizsgálatvezető által felhatalmazott személy neve, e-mail címe.

Adatmegőrzési idő: 10 év.

Az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatának monitorozása – a vizsgálati dokumentumok helyszíni ellenőrzése.

A vizsgálatban részt vevő alanyok (érintettek) egészségügyi adatai, valamint egyéb személyes adatai: az érintett neve, betegtájékoztató és beleegyező dokumentum aláírása, kontaktálásához és beazonosításához szükséges adatai, a vizsgálat elvégzéséhez, a vizsgálat biztonságosságának megítéléséhez és a vizsgálat eredményeinek megalkotásához szükséges egészségügyi adatok.

 Az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálati jelentésének készítése.            A vizsgálatban résztvett alanyok (érintettek)  egészségügyi adatai, amelyek az elektronikus beteg megfigyelési adatlapokban a vizsgálat elvégzésének céljából összegyűjtésre kerültek.

Adatmegőrzési idő: a vizsgálat archiválását követő 25 év vagy a termék forgalmazásának megszünését követő 5 év (amelyik hosszabb).

Az Egisből nyugdíjba ment, volt munkavállalókra vonatkozó adatkezelés

Az Egisből nyugdíjba ment, volt munkavállalókról ún. „nyugdíjas lista” készítése abból a célból, hogy a listán szereplő személyeket az Egis postai úton meghívó küldésével, vagy telefonon értesíteni tudja az Egis által szervezett rendezvényekről, programokról (Klub nap, Karácsonyi műsor, Nyugdíjas kirándulás, stb.).

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme (település, irányítószám, utca/házszám), mobil elérhetősége, vezetékes telefonszáma.

Az előző pontban hivatkozott rendezvényeken az Egis felvételeket, illetve videókat készíthet. Az Egis belső és külső kommunikációs osztályai, vagy megbízottaik által készített fotók és videók (pl. Egis vagy partnerei által szervezett rendezvények látogatása során).

Egis hírlevelek küldése postai úton, vagy emailben.

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme (település, irányítószám, utca/házszám), e-mail cím.

Az Egis által nyújtott támogatást kérő megkeresések ügyvitele, válaszadás az érintettek részére.

Az érintett neve, levelezési címe, vagy lakcíme, mobiltelefonszám, vezetékes telefonszám, e-mail cím, nyugdíjas szelvény (mely tartalmazza az érintett nevét, a lakcímét és a részére folyósított nyugdíj összegét), továbbá a támogatás igényléséhez szükséges igazolásokat (pl. gyógyszerszámla, orvosi lelet, kezelés díja, egészségügyi adatok).

Az Egis üdülőiben igénybevételével kapcsolatos jelentkezések ügyvitele, válaszadás az érintettek részére.

Név, születési idő, adóazonosító jel, közeli hozzátartozó minőség. Az érintett jelenti be az űrlapon a közeli hozzátartozó/ külsős személy jelentkezését is, a fent hivatkozott adatok feltüntetésével.

Szerződéses partnerekre vonatkozó adatkezelés (kapcsolattartás, végrehajtás)

Szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek adatainak kezelése a szerződés teljesítése (napi szintű végrehajtása) céljából.

A szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek neve, kapcsolattartási adatai és a szerződéssel kapcsolatos bármilyen, személyes adatot tartalmazó kommunikáció (pl. a kapcsolattartó személytől, vagy bármely, a partner oldalán eljáró természetes személytől érkező kommunikáció).

Szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek adatainak kezelése a szerződéssel összefüggő megfelelési kérdéssel vagy a szerződés végrehajtásával kapcsolatos bármilyen egyéb teendő céljából, ideértve a szerződéses jogok biztosítása érdekében szükséges jogorvoslatok keresését.

A szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek neve, kapcsolattartási adatai és a szerződéssel kapcsolatos bármilyen, személyes adatot tartalmazó kommunikáció (pl. a kapcsolattartó személytől, vagy bármely, a partner oldalán eljáró természetes személytől érkező kommunikáció).

Az érintettek jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek összefoglalója

Az adatvédelmi jogokat és jogorvoslati lehetőségeket, és ezzel kapcsolatban a GDPR vonatkozó rendelkezéseit és korlátozásait részletesen az Adatkezelési Tájékoztató és a GDPR tartalmazza (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei).

Átlátható tájékoztatás. Az érintettek jogosultak tájékoztatásra tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően arról, hogy az Egis hogyan kezeli személyes adataikat, és mik a kapcsolódó jogaik. Az Adatkezelési Tájékoztató célja ez a tájékoztatás.

Hozzáférés. Az érintettek jogosultak hozzáférni személyes adataikhoz. Ennek célja, hogy az érintettek tisztában legyen azzal, és ellenőrizhessék, hogy az Egis személyes adataikat a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokkal összhangban használja fel.

A helyesbítéshez való jog. Az érintettek jogosultak a pontatlan vagy nem teljes személyes adataik helyesbítésére.

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”).  Ez a jog lehetővé teszi az érintettek számára, hogy töröltessék vagy eltávolíttassák személyes adataikat, ha nincs jogszerű indok az Egis számára azok további használatára. Ez nem egy korlátozás nélküli jog, vannak alóla bizonyos kivételek.

Az adatkezelés korlátozásához való jog. Az érintettek kérhetik adataik további kezelésének „blokkolását” vagy korlátozását. Az adatkezelés korlátozása esetén az Egis továbbra is tárolhatja az adatokat, de egyébként nem használhatja fel azokat.

Adathordozhatósághoz való jog. Az érintettek jogosultak a személyes adataikat megkapni és saját céljukra más szolgáltatásokkal összefüggésben vagy társaságok kezelésében újra felhasználni. Ez nem egy korlátozás nélküli jog, vannak alóla bizonyos kivételek.

Tiltakozás az adatkezelés ellen. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen. Ebben az esetben az Egis a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Egis bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga és bírósághoz fordulás joga. Az érintettek jogosultak nemzeti adatvédelmi felügyeleti hatóságuknál panaszt tenni személyes adataik Egis általi kezelésével kapcsolatban. Magyarországon a felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (http://naih.hu/; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu). Az érintett a rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait. A bíróságok listájához lásd: https://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/illetekessegkereso.

Határidők. Az Egis indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Egis a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatkezelési tájékoztatója

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatkezelési tájékoztatója

Utolsó módosítás: 2019. április 30.

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége: adatvedelem@egis.hu

WarningAz Ön böngészője elavult. Ez megjelenítési hibákat okozhat. Kérjük váltson Internet Explorerről más böngészőre! Chrome || Firefox